Rosen-terapia

Rosen-kehoterapia on fysioterapiasta kehitetty hoitomuoto, joka perustuu tuntuvaan mutta pehmeään kosketukseen. Terapeutin läsnäolevan kosketuksen ja sanallisen peilauksen avulla asiakas tulee tietoiseksi kehossaan olevista jännityksistä, tavastaan olla ja hengittää. Kehon tiedostamisen kautta alkaa muodostua yhteys myös omaan sisimpään, löytyy sisäinen tarina.

​Rosen-hoito tapahtuu hoitopöydällä. Rosen-terapiassa on tarkoitus on kohdata tuntuvan, konkreettisen käsittelyn avulla jotakin, mikä on jäänyt asiakkaan kehoon. Rosen-terapeutti työskentee kehon jännitysten kanssa seuraten hengitystä ja muita kehon reaktioita. Hoidon aikana keskustellaan asioista, joita asiakkaalle tulee mieleen ja mitä elämän aikana on tapahtunut. Terapeutti huomioi kehon reaktioita, jotka auttavat hoidonkulussa eteenpäin.

Usein tulee esiin asioita, joita ei ole osannut tai voinut ilmaista, asioita, joita ei ehkä koskaan ole kertonut kenellekään, eikä näin ollen ole kyennyt tunnistamaan pidätyksen vaikutusta kehossaan tai jopa elämänsä valinnoissa. Asiakas kokee tilanteen turvalliseksi terapeutin ollessa konkreettisella otteella käsin kosketuksessa häneen, "hänen mukanaan", ja näin on mahdollistuu se, että pidätettyjä tunteita voi käsittelyssä nousta pintaan. 

Rosen-menetelmässä kunnioitetaan ihmisen rajoja, ei pyritä korjaamaan tai muuttamaan ihmistä, vaan annetaan ihmiselle itselle mahdollisuus syvempään kontaktiin itsensä kanssa hänen omilla ehdoillaan. 

Rosen-terapia kestää noin tunnin. Hinta on 70 euroa (sis alv 0 %).

Lue lisää 
josta voit myös ladata esitteen.
RosenPori

Rosen-kehoterapia

Rosen-kehoterapia on fysioterapiasta kehitetty hoitomuoto, joka perustuu tuntuvaan mutta pehmeään kosketukseen. Terapeutin läsnäolevan kosketuksen ja sanallisen peilauksen avulla asiakas tulee tietoiseksi kehossaan olevista jännityksistä, tavastaan olla ja hengittää. Kehon tiedostamisen kautta alkaa muodostua yhteys myös omaan sisimpään, löytyy sisäinen tarina. ​Rosen-hoito tapahtuu hoitopöydällä. 

Rosen-terapiassa on tarkoitus on kohdata tuntuvan, konkreettisen käsittelyn avulla jotakin, mikä on jäänyt asiakkaan kehoon. Rosen-terapeutti työskentee kehon jännitysten kanssa seuraten hengitystä ja muita kehon reaktioita. Hoidon aikana keskustellaan asioista, joita asiakkaalle tulee mieleen ja mitä elämän aikana on tapahtunut. Terapeutti huomioi kehon reaktioita, jotka auttavat hoidonkulussa eteenpäin. 

Usein tulee esiin asioita, joita ei ole osannut tai voinut ilmaista, asioita, joita ei ehkä koskaan ole kertonut kenellekään, eikä näin ollen ole kyennyt tunnistamaan pidätyksen vaikutusta kehossaan tai jopa elämänsä valinnoissa. Asiakas kokee tilanteen turvalliseksi terapeutin ollessa konkreettisella otteella käsin kosketuksessa häneen, "hänen mukanaan", ja näin on mahdollistuu se, että pidätettyjä tunteita voi käsittelyssä nousta pintaan. 

Rosen-menetelmässä kunnioitetaan ihmisen rajoja, ei pyritä korjaamaan tai muuttamaan ihmistä, vaan annetaan ihmiselle itselle mahdollisuus syvempään kontaktiin itsensä kanssa hänen omilla ehdoillaan. Lue lisää www.rosenterapeutit.fi/, josta voit myös ladata esitteen.
RosenPori

Historiaa

Rosen-menetelmän juuret syntyivät, kun Marion Rosen (s. 1914 - 2012) työskenteli Saksassa Gustav Heyerin ja tämän vaimon, Lucyn, klinikalla, jossa hierottiin potilaita. Gustav Heyer oli Carl Jungin oppilas ja kollega. Klinikalla havaittiin, että niiden ihmisten, jotka puhuivat hieronnan aikana kipeistä asioistaan, olo helpottui. Siitä lähti kehittymään Rosen-menetelmän ideologia, että lempeä mutta tuntuva, läsnäoleva kosketus voi saada aikaan sen, että ihminen voi muistaa kehoonsa kätkemiään sellaisia tunteisiin liittyviä tiedostamattomia asioita, joita ei ole voinut tai osannut aiemmin kohdata tai käsitellä. Kehon avulla voi tunteisiinsa saada yhteyden.

Marion Rosen syntyi Nürnbergissä Saksassa vuonna 1914. Hän aloitti hengitys- ja rentoutusmenetelmien opiskelun 1930-luvulla. Marion matkusti myös Englantiin, jossa työskenteli menestyksellisesti käyttäen menetelmäänsä klinikalla, jossa hänen veljensä oli psykiatrina.

Toinen maailmansota alkoi ja Marionin juutalaisena oli lähdettävät Saksasta. Marion pakeni Ruotsiin, jossa hän opiskeli lääkintavoimistelijaksi. Eri vaiheidensa jälkeen hän saapui Amerikkaan, jossa hän vielä pätevöityi fysioterapeutiksi ja alkoi työskennellä tällä omalla menetelmällään potilaiden kanssa. Sitten Marionilta alettiin pyytää, että eikö hän voisi opettaa tätä menetelmää? Marion oli ensin ymmällään, sillä hän ei oikein itsekään vielä tiennyt, että mitä siinä hoidossa oikein tapahtuu.
 
Marion sanoo, että hän ei tätä menetelmää keksinyt, hän vain huomasi, että ihmisessä kosketuksen avulla voi tapahtua muistaminen. Keho muistaa jotakin sellaista, mitä mieli on unohtanut. Kroonisia lihasjännityksiä käsitellen rosenkosketuksen välityksellä voivat elinvoimaa kuluttavat ja kipuakin tuottavat jännitykset laueta. Voi tapahtua rentoutuminen, jolla on joskus hyvin suuri sisäistä tilaa luova merkitys. Vanhat asenteet, ajatustottumukset voivat poistua ja tilalle löytyä itseä lähempänä oleva toimintatapa. Muuri, joka on toiminut suojana, samalla kuitenkin esteenä henkilön todelliselle, sisäiselle olemukselle, samoin kuin muurina muiden ihmisten välille, voi poistua.

Suomen ensimmäiset Rosen-terapeutit saivat oppinsa Tukholmassa, Pohjoismaiden suurimmassa kehoterapiakoulussa, Axelson-instituutissa (www.axelsons.se). Myös Hans Axelson itse opiskeli Rosen-terapeutiksi Marionin johdolla. Suomessa Rosen-menetelmää on opetettu 80-luvulta alkaen (www.rosenmetodi.fi). Axelson-instituutti toimii edelleen opettajana.

Ilokseni sain opiskella joillakin kursseilla, joissa Marion Rosen ja myös Hans Axelson olivat opettajina. Näin sain seurata menetelmän kehittäjän, Marion Rosenin, herkkää ja tarkkanäköistä työskentelyä.
RosenPori

Kenelle Rosen sopii

Rosen-menetelmä on tarkoitettu aikuiselle ihmiselle, joka pystyy käsittelemään omat tunteensa.

Rosen-menetelmään hakeutuvat ihmiset mm. seuraavista syistä:Erilaisten jännityksien vuoksiElämäntilanne on pysähdyksissäIhminen haluaa oppia tuntemaan itsensä paremminKiire ja stressiItsetunnon vahvistukseksiTunteet hukassaVaikea tilanne elämässä, eikä tiedä mitä tehdäRentouden hakeminenOman kehon löytäminen
Rosen-menetelmä ei sovi, jos ihmisellä on jokin akuutti tulehdussairaus tai kriisi, jos ihminen on alkoholin tai huumeen vaikutuksen alainen tai jos ihminen joutuu käyttämään voimakkaita psyykelääkkeitä.

Rosen-menetelmästä on käännetty suomeksi kaksi kirjaa:
Rosen-menetelmä – tie eheyteen ja hyvinvointiin (Elaine L. Mayland)
Rosen-menetelmä - Kosketusta keholle ja mielelle (Marion Rosen, Susan Brenner)


Käsittely kestää noin tunnin. Hinta on 70 euroa.  
Ajanvarauksen peruutus tulee tehdä 24 h ennen. Veloitus 75 % peruuttamattomasta ajasta, paitsi sairastumis- tai muussa täysin odottamattomassa tapauksessa. Samana päivänä tehdystä peruutuksesta veloitus on 50 % varatun ajan hinnasta.
Uusi varaus myöhäisempään ajankohtaan ei korvaa peruuttamatonta ajanvarausta.
Maksu käteisellä tai kortilla.
Jos sinun tarvitsee perua aikasi, mene saamastasi vahvistussähköpostista varaukseesi (linkki) valitsemalla alalaidasta "Valinnat", ja "peruuta varaus". Sitten voit varata uuden ajan. ​ Unohtaminen on inhimillistä - itsekin unohdan joskus. Kannattaa siis soittaa uudelleen.
Etsi